Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

 • 023 - 525 84 11
 • info@vellinga-advies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

 

Auto-, motor- of bestelautoverzekering afsluiten


De auto-, bestelauto of motorverzekering van jouw keuze gevonden? Dan kan je via vellinga-advies.nl jouw auto-, bestelauto of motorverzekering direct afsluiten.

Via vellinga-advies.nl kan je snel en eenvoudig meer dan 80 autoverzekeringen vergelijken. Je ziet direct welke 3 auto-, bestelauto of motorverzekering het beste bij je passen. Vervolgens ben je nog maar 7 stappen verwijderd van een nieuwe verzekering.

Direct met je auto verzekerd de weg op?

Sta je op het punt om een auto te kopen en wil je direct met de auto gaan rijden? In dat geval kan je het beste tijdens kantooruren bellen. Wij bekijken jouw situatie en kunnen de verzekering direct voor jou in orde maken. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur via 023 - 525 84 11 of info@vellinga-advies.nl.

Welke gegevens hebben wij nodig:

Je wilt graag direct jouw auto online verzekeren? Dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Kenteken
 • Meldcode (staat op het kentekenbewijs deel 1B of op jouw kentekenkaart)
 • Jouw schadevrije jaren (Staan op jouw polisblad of kan je navragen bij jouw huidige autoverzekering of Roy-data)
 • Aantal kilometers

Online autoverzekering afsluiten in 7 stappen

Stap 1: Extra dekkingen

Je kunt jouw autoverzekering uitbreiden met extra dekkingen: rechtsbijstand, schade inzittenden of ongeval inzittenden. De kosten van deze dekkingen staan direct vermeld en je kan jouw totaalpremie zien.

Stap 2: Controleer gegevens

Controleer de gegevens van jouw auto. Klopt het beveiligingssyteem? Heeft jouw auto meer dan 500 euro aan accessoires?

Stap 3: Auto gegevens

Geef aan of de verzekeringnemer de hoofdbestuurder van de auto is. Ook moet je hier de meldcode invullen. De meldcode van jouw auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Je vindt de meldcode op het kentekenbewijs deel 1B of op de kentekenkaart. Tevens moet je hier aangeven hoeveel jaren je een autoverzekering hebt.

Stap 4: Controleer je persoonsgegevens

Controleer je persoonsgegevens en vul zonodig aan.

Stap 5: Overige gegevens

 • Geef de ingangsdatum van de verzekering aan.
 • Bij maandelijkse betaling is automatische incasso verplicht. Je moet daar akkoord voor geven. Je moet hiervoor jouw IBAN rekening invullen.
 • Geef aan of je in de afgelopen 5 jaar schades hebt veroorzaakt.
 • Geef aan of je een aantekening in jouw rijbewijs hebt staan. Bijvoorbeeld of je alleen in een automaat mag rijden.
 • Geef aan of je in de afgelopen 8 jaar de rijbevoegdheid ontzegd is geweest of dat er sprake is geweest van een strafrechtelijk onderzoek.
 • Geef aan of een verzekeringsmaatschappij in de afgelopen 8 jaar een verzekering van jou heeft opgezegd, geweigerd of tegen beperkende voorwaarden geaccepteerd.

Stap 6: Slotverklaring

Ten slotte moet je nog akkoord geven op de slotverklaring, waarin je verklaard dat de gegeven antwoorden juist en volledig zijn. Ook geef je hierin aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden.

Stap 7: Jouw autoverzekering afsluiten

Wij zullen je berichten of de verzekeraar jou accepteert. Soms krijg je voorlopige dekking, dan wil de verzekeraar eerst jouw aanvraag bekijken. Met voorlopige dekking kan je wel met jouw auto de weg op, ook ’s avonds of in het weekend.

Je hebt na het afsluiten van jouw verzekering nog 14 dagen bedenktijd. Bij de meeste verzekeraars gaat het contract voor een jaar in. Bij een aantal kan je je online autoverzekering dagelijks opzeggen.

Autoverzekering opzeggen

Wanneer je bent geaccepteerd door jouw nieuwe autoverzekering, kan je jouw huidige verzekering opzeggen. Met behulp van onze gratis opzegbrieven is dit een fluitje van een cent.