Moet ik naar de bank of naar een onafhankelijk erkend hypotheekadviseur?

 

Wanneer u een nieuwe woning wilt kopen of uw lopende hypotheek wilt aanpassen, moet u niet alleen keuzes maken op het gebied van de hypotheek zelf, maar ook over de adviseur die u begeleidt bij uw keuze.

Elke adviseur moet u natuurlijk altijd zo goed mogelijk adviseren. Het grote verschil tussen een adviseur van een bank (of andere hypotheekverstrekker) en een onafhankelijk erkend adviseur zoals wij, is dat de eerste alleen de producten van zijn eigen bank adviseert.

Als onafhankelijk en erkend adviseur kijken wij ook naar andere aanbieders op de hypotheekmarkt. En dat kan, zeker tegenwoordig flink schelen in uw maandlasten. Er komen namelijk steeds meer geldverstrekkers die vaak financieel interessante hypotheken met lage rentes aanbieden.

Maar staar u niet alleen blind op de rente. Ook de voorwaarden van een hypotheek zijn erg belangrijk. Welke mogelijkheden bieden ze u om de hypotheek tussentijds aan te passen? Om extra af te lossen? Sommige hypotheken zijn goed voor de verstrekker, maar niet voor u. Een eigen adviseur van deze aanbieder zal u dit niet vertellen.

Daarnaast kijken wij verder dan de hypotheek. We brengen ook de risico’s die u moet verzekeren in kaart en onderzoeken in hoeverre u kunt besparen op de premies van uw (woon)verzekeringen.

Een hypotheek is meestal de grootste financiële verplichting die u aangaat in uw leven. Een goede keuze kan u over de jaren veel geld opleveren én meer zekerheden bieden. Wij helpen u graag om die keuze weloverwogen te maken.